نظافت هایپرمارکت
نظافت هایپرمارکت: از یخچال تا سبد خرید
تمیز کردن سوپرمارکت از هر نظر مهم است و باید با وجدان انجام شود. مثلا نظافت بخش سبزیجات الزامات خاصی دارد.
از بیرون شروع کنید: پارکینگ و چرخ دستیهای خرید
اولاً، اگر فضای خارجی یک سوپرمارکت تمیز باشد، باعث جذب مشتریان میشود. ثانیا، از ورود گرد و غبار و خاک به داخل ساختمان جلوگیری میکند. سوییپرها آلودگیها و ذرات گرد و غبار را جمع میکنند تا ماشینهای پارک شده با گرد و غبار پوشیده نشوند.
یک ویژگی که باعث کاهش آلودگی سوپرمارکت میشود، استفاده از پادری در قسمت ورودی است. طول آنها باید چهار تا شش قدم باشد تا آلودگی را هم از کفش مشتریان و هم از چرخهای چرخدستیهای خرید پاک کنند. برای نتیجه بهتر، پادریها باید مرتباً با جاروبرقی آب و خاک یا کارواش فشارقوی تمیز شوند یا عوض شوند.
آلودگیهای جمع شده در قسمت پارکینگ چرخهای دستی خرید را میتوان با سوییپر دستی مکش کرد. به این ترتیب در نظافت هایپرمارکت حتی مقدار زیادی از زبالهها و آلودگیها نیز بدون زحمت از بین میروند. چرخدستیهای خرید را میتوان با کارواشهای فشارقوی آبگرم تمیز کرد. به خصوص در دوران کرونا، تهیه یک پارچه برای ضدعفونی بسیار مهم است، بنابراین دستگیرههای چرخدستی میتوانند قبل از استفاده تمیز شوند.
از قسمت ورودی تا قسمت سبزیجات: شیشههای براق، کف درخشان
تمیز کردن سطوح شیشهای به کمک Window Vac
قسمت ورودی سوپرمارکت باید روشن و مرتب باشد. به همین دلیل است که عمدتا با شیشههای بزرگ پوشیده شده است – که فقط در صورت تمیز بودن احساس خوبی ایجاد میکنند. آلودگیهای روی شیشه را میتوان به بهترین وجه با یک شیشهپاککن و یک پارچه تمیز پاک کرد. به منظور دستیابی به یک نتیجه یکنواخت در سطوح بزرگ، باید از یک دستگاه شستشوی حرفهای پنجره مانند Window Vac استفاده کنید. با استفاده از دستگاه شیشهشوی، هیچ مایعی روی سطح باقی نمیماند. هندلینگ آسان آن نه تنها آن را به ابزاری ایدهآل برای تمیز کردن سریع پنجرهها تبدیل کرده، بلکه آن را برای سطوح شیشهای پیشخوان و یخچال سلف سرویس مناسب میسازد. به این ترتیب میتوان استفاده از پارچههای یکبار مصرف را کم کرد.
تمیز کردن کف با اسکرابر
قسمت سبزیجات و میوهها معمولا در بخش ورودی قرار دارد. در این منطقه، کفهای کاملاً الاستیک با ظاهری چوبی بسیار مناسب هستند. با این حال، خاک و آلودگی در چنین سطوحی به راحتی جمع میشود، ولی اگر تکههای میوه لگدمال شده و له شوند، مشکل ایجاد میکند. به منظور تمیز کردن این کف، باید آلودگیهای سست را پاک کرد. سپس میتوان از اسکرابرهای خشککن با سر غلطکی برای شستشو و نظافت هایپرمارکت استفاده کرد. برسهای نرم نیز به تمیز کردن سطوح ظریف و بینظم کف کمک میکنند، تا بتوانید آلودگی را به طور کامل پاک کنید. مکش آب و آلودگی توسط اسکرابر شما را مطمئن میسازد که پس از تمیز کردن، محل خشک شده و دوباره قابل استفاده است.
راهروها و قفسهها: اسکرابرهای خشککن
پر کردن قفسهها با کالاهای جدید چندبار در روز به معنای باقی ماندن قطعات کوچک جعبههای مقوایی در کف راهروها است. برای پاکسازی آنها، میتوان از یک وسیله پاککننده پهن با پارچه کف که در عرضهای ۶۰ سانتیمتر تا ۱٫۶۰ متر موجود است، استفاده کرد. برای تمیزکاری کامل، اسکرابرهای خشککن با فناوری دیسک یا غلتک مناسب هستند. برسهای لاستیکی برای استفاده در مغازه و راهروها مناسب هستند.
به منظور پاک کردن قفسهها، میتوان از جاروبرقیهای آب و خاک استفاده کرد. به عنوان یک گزینه جایگزین، پاککنندههای سطح با یک پارچه میکروفیبر هم مناسب هستند. برای اینکه کثیفی در اطراف پخش نشود، باید با استفاده از روش تاشو ۱۶ طرف نظافت را انجام داد. پارچه تمیز را چهار بار از وسط تا میکنیم تا در مجموع ۱۶ سطح تمیز وجود داشته باشد. هر سطح را میتوان با یک طرف تازه پاک کرد – وقتی از هر طرف استفاده شد، پارچه دور ریخته میشود و از یک پارچه جدید استفاده میشود.
بخش نانوایی و نان: نبرد در برابر خرده ریزها
برای تمیز کردن کورههای نانوایی، جاروبرقیهای صنعتی نانوایی با شلنگ مکش مخصوص و نازلهای فر وجود دارد. آنها در برابر حرارت مقاوم هستند و باعث میشوند که بقایای مواد غذایی را در فر داغ بین فرآیندهای پخت از سطح جدا کرده و مکش کنید. این جاروبرقیها نیز به گونهای طراحی شدهاند که خطر بروز انفجار را به حداقل برسانند.
علاوه بر اجاقها، ویترین نان و غیره باید به طور مداوم تمیز شود. به منظور تسهیل کار و صرفه جویی در زمان، میتوان از یک جاروبرقی خاک کوچک که برای مکش خرده نان زیر صفحه ویترین طراحی شدهاند استفاده کرد.
همه بخشهای مهم: اطمینان از بهداشت با دستگاه بخارشوی
بخارشویها با توجه به درجه حرارت بالا در نظافت، به طور کلی یک راهحل موثر و کممصرف برای اطمینان از استانداردهای بهداشتی مناسب و مبارزه با میکروبها یا ویروسها هستند. بخار با قطرات بسیار ریز از نازل خارج میشود و بسته به نوع دستگاه در دمای حدود ۱۰۰ درجه سانتیگراد و فشار تا ۸ بار وجود دارد. بنابراین، در نظافت هایپرمارکت به عنوان مثال صفحات پلکسی گلاس در صندوقها، درها و دستگیرههای استیل ضدزنگ، سطوح شیشهای پیشخوانها، درها و میزهای تعویض پوشک در توالتها، و همچنین گوشههایی که دسترسی به آنها دشوار است، همه میتوانند به طور موثر تمیز و ضدعفونی شوند.
صفحه کلید روی ترازوهای سبزیجات، نمایشگرهای مواد غذایی تازه برای گوشت یا دستگاه کارتخوان در صندوقها، همه اینها جزو سطوحی هستند که برای جلوگیری از انتقال میکروب و ویروسها باید مرتباً ضدعفونی شوند.
ضدعفونی سوپرمارکت: از خطاهای پروتئینی خودداری کنید
اگر آلایندههای حاوی پروتئین، چربی یا باقیمانده مواد غذایی در سطح وجود داشته باشد، مواد ضدعفونی کننده روی این آلایندهها متمرکز میشوند و ویروسها را غیرفعال نمیکنند. با توجه به این خطای به اصطلاح پروتئین، دیگر اثر ضدعفونیکننده تضمین نمیشود.
برای جلوگیری از این واکنش شیمیایی نامطلوب، باید سطح را به طور دستی و مکانیکی کاملا تمیز کرد تا اطمینان حاصل شود که هیچ آلودگی درشتی روی سطح باقی نمیماند. برای ضدعفونی بعدی، مواد ضدعفونیکننده به طور یکنواخت پخش میشود تا سطح ۱۰۰ درصد مرطوب شود. پس از اتمام ضدعفونی در نظافت هایپرمارکت باقیماندهها با آب زلال پاک میشوند، این امر خصوصاً برای سطوحی که با موادغذایی خام تماس میگیرند از اهمیت ویژهای برخوردار است. ضدعفونیکنندههای سریعالاثر که به عنوان مثال در صندوقها استفاده میشود میتوانند به راحتی در هوا خشک شوند.