برای تمیز کردن و شستشوی کف‌های سخت، علاوه بر تجهیزات تمیز کردن دستی، از ماشین‌های اسکرابر نیز استفاده می‌شود. ضدعفونی با اسکرابر به این صورت است که دستگاه‌ها می‌توانند در یک مرحله کف را خیس کنند و بلافاصله آب روی سطح را مکش کنند. به این ترتیب، کار سریع‌تر و کارآمدتر انجام می‌شود.

مزایای تمیز کردن مکانیکی

مزیت تمیز کردن مکانیکی نسبت به تمیز کردن دستی این است که میکروب‌ها – به عنوان مثال با جذب آب کثیف – برای همیشه پاک می‌شوند و نمی‌توانند در دستمال نظافت جمع شوند. این امر خطر آلودگی مجدد را به حداقل می‌رساند.
خطر آلودگی از طریق دست نیز با تمیز کردن بدون تماس کاهش می‌یابد. استفاده از ماشین‌آلات نظافتی کارایی را نیز افزایش می‌دهد: به لطف میزان پوشش بیشتر، می‌توان در مدت زمان کمتری منطقه بزرگتری را تمیز کرد.
یک مزیت دیگر: به لطف سیستم‌های دوزینگ، مصرف مقدار مواد شوینده را نیز می‌توان مدیریت کرد.
علاوه بر این، خشک‌کن‌های اسکرابر فشار بسیار بالاتری به سطح وارد می‌کنند. این همچنین باعث افزایش عملکرد تمیز کردن در مقایسه با روش دستی می‌شود.
اسکرابر مکانیکی

چالش ویژه: پوشش‌های کف

تمیز کردن کفپوش‌ها با استفاده از سیستم‌های نظافت دستی دشوارتر است. مشکل این است که بقایای آلودگی و مواد شوینده و تمیزکننده می توانند پاک شوند. از یک طرف، این بقایا نامطبوع به نظر می رسند و از طرف دیگر زمینه تولید باکتری ها را فراهم می‌کنند.
با استفاده از دستگاه‌های اسکرابر با فناوری برس غلطکی می‌توان از این مشکل جلوگیری کرد، زیرا اینها از برس های نرم برای شل شدن کثیفی که پس از آن جارو می شود استفاده می کنند. یکی دیگر از مزایای برس غلتکی این است که ذرات گرد و غبار حتی درشت تر می شود و مرحله قبل از جارو کشیدن صرفه جویی می‌شود.
نحوه کار اسکرابر

ضدعفونی با اسکرابر

از دستگاه اسکرابر می‌توان برای ضدعفونی کف استفاده کرد. رعایت دوز شیمیایی صحیح و زمان دقیق مصرف آن با توجه به مشخصات سازنده بسیار مهم است. برای ضدعفونی شیمیایی با توجه به ویروس کرونا، طبق گفته موسسه رابرت کوخ، از عواملی با دامنه عملکرد “محدود کننده ویروس” یا “ویروس کش” باید استفاده شود.
مواد شوینده کننده کارچر سری RM از نمونه کارهای Kärcher برای این منظور مناسب هستند.
ضدعفونی کف

روش ضدعفونی با اسکرابر

برای ضدعفونی با اسکرابر، ماده ضدعفونی‌کننده کافی باید به سطح کف برسد. برای دستیابی به این هدف، باید دبی مواد شوینده نسبت به پوشش کف انتخاب شود تا تمام سطوح به طور یکنواخت خیس شود. استفاده از پارچه های میکرو الیاف یا پد می‌تواند موثرتر واقع شود – برس‌ها برای این کار خیلی مناسب نیستند.
محلول ضدعفونی‌کننده به راحتی در کف توسط اسکرابر پاشش می‌شود. سپس بعد از مکش اجازه می‌دهد سطح خشک شود.

نگهداری از اسکرابر پس از اتمام نظافت

پس از اتمام فعالیت ضدعفونی با اسکرابر باید دستگاه کاملاً تمیز یا ضد عفونی شود. علاوه بر این، محلول ضدعفونی‌کننده اضافی باید از مخزن آب شیرین تخلیه شود تا از آلودگی دستگاه جلوگیری شود.
در حالت ایده‌آل، پوشش آب شیرین، پوشش تخلیه آب شیرین و پوشش آب کثیف باید پس از جداسازی باز بمانند تا به خشک شدن سریع کمک کنند.
تمیز کردن اسکرابر

تمیز کردن و ضدعفونی با توجه به HACCP (نقطه کنترل بحرانی تجزیه و تحلیل خطر)

در مناطق حساس به بهداشت از جمله بیمارستان‌ها یا آشپزخانه‌ها، محیط و تجهیزات موجود در آن باید با تمیزکاری دقیق و در صورت لزوم مواد ضدعفونی، تمیز نگه داشته شوند. از آنجا که نواحی و دستگاه‌های مختلف فواصل تمیزکاری متفاوتی دارند، باید یک طرح تمیزکاری طراحی و به وضوح در منطقه مربوطه که قرار است تمیز شود آویزان شود. این طرح باید با جزئیات نشان داده شود:
منطقه (تجهیزات، سطوح، کف)،
زمان (بعد از استفاده، روزانه، هفتگی)،
مواد لازم (مواد شوینده و دوز)
و اپراتور (کارمند مسئول)
کار انجام شده باید دقیقاً به روشی قابل درک ثبت و مستند شود تا امکان کنترل فراهم شود. لازم به ذکر است که تمیز کردن و ضدعفونی کردن دو فرآیند متفاوت است. تمیز کردن برای از بین بردن آلودگی، یعنی هر ماده نامطلوبی از جمله باقیمانده محصول، میکروارگانیسم‌ها و باقی مانده مواد شوینده و ضدعفونی‌کننده است. ثابت شده است که تمیزکاری دقیق بیش از ۹۰٪ از میکروارگانیسم‌ها و میکروب‌ها را از سطح پاک می‌کند.
ضدعفونی شامل فرآیندهای شیمیایی و فیزیکی برای از بین بردن میکروارگانیسم‌ها تا حدی است که نه برای سلامتی مضر است و نه کیفیت غذا را مختل می‌کند.