محدودیت‌ استفاده از مهارکننده جوانه‌زنی سیب‌زمینی

استفاده از ماده مهارکننده جوانه‌زنی سیب‌زمینی دیگر در اروپا مجاز نیست. PVC (زنجیره ارزش سیب‌زمینی) توصیه می‌کند که این ماده نباید مورد استفاده قرار گیرد و انبار نگهداری سیب‌زمینی باید قبل از استفاده کاملا تمیز شود.

بنابراین باید نظافت همه مناطق مهم از سقف و کف گرفته تا تجهیزات و ماشین‌آلات فروشگاه در نظر گرفته شود. آنچه واضح است این است که صرف جارو کردن فروشگاه برای رعایت بهداشت کافی نیست و تمیزکاری‌ دقیق فروشگاه باید مکررا انجام شود.

تمیز کردن خشک و مرطوب جایگزین CIPC

هرکسی که قبلاً از کلرپروپام استفاده می‌کرد اکنون با یک ماموریت مواجه است. برای اینکه دیگر از این محصول تولید نشود، باید آن را از فروشگاه و تمام مناطق مربوطه پاک کرد.

برای این منظور، مرکز آزمایش کشاورزی در دتلینگن در آلمان (با تمرکز خود در نحوه ذخیره سیب‌زمینی)، ترکیبی از نظافت خشک و مرطوب را توصیه می‌کند.

واترجت آب گرم

پس از جارو کشیدن، هرجا که هنوز نیاز به نظافت دارد، باید نظافت مرطوب انجام شود. برای این منظور از واترجت‌های فشار بالای آب گرم استفاده می‌شود که در آن دمای آب باید حداقل ۷۰ درجه سانتی‌گراد باشد.

فشار باید به گونه‌ای تنظیم شود که مواد آلوده به اطراف پاشیده نشود و تعداد زیادی آئروسل تشکیل نشود. برای نظافت کف، پاک کننده‌های کف با امکان مکش در ترکیب با واترجت‌های فشار بالا به سرعت نتایج خوبی را به بار می‌آورند و آب آلوده نیز مکش می‌شود.

مناطقی که به شدت آلوده هستند و یا دسترسی به آنها دشوار است مانند محفظه‌های فشار، دستگاه‌های تهویه یا بخارسازها می‌توانند به طور موثر به وسیله‌ی بخار آب به وجود آمده توسط کارواش فشار بالای آب گرم یا بخارشوی از پسماندها آزاد شوند.

جاروبرقی مکش قوی

اولویت اول در اینجا نظافت خشک است.

استفاده از یک جاروبرقی صنعتی مناسب با یک شلنگ مکش قدرتمند تضمین می‌کند که گرد و غبار و ذرات موجود در محیط پخش نمی‌شوند، بلکه به راحتی و بدون ایجاد آلودگی مکش می‌شوند. در صورت وجود آلودگی سرسخت، ابزارهای مکانیکی مانند برس می‌تواند عملکرد جاروبرقی را تقویت کند.

فیلتر جاروبرقی باید مرتب تمیز شود و در صورت لزوم تعویض شود. به منظور تسهیل کار، مدل‌هایی با امکان تمیز کردن خودکار فیلتر توصیه می‌شوند.

گرد و خاک جمع شده در کیسه‌ها را می‌توان به راحتی دفع کرد. کف‌ها را می‌توان با سوییپر یا جاروبرقی بزرگ با نازل پهن تمیز کرد.

ماده فعال چندین سال دوام می‌آورد

طبق تحقیقات به دست آمده، مقداری از ماده فعال در جاهایی که CIPC برای آلودگی کالاهای ذخیره شده استفاده می‌شده باقی مانده است.

علاوه بر این، تهویه مداوم انبارها در هنگام خالی بودن، به میزان نوع ذخیره‌سازی در فروشگاه‌ها، به کاهش میزان آلودگی کمک می‌کند. سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کننده و ایمنی غذا (BVL) توصیه می‌کند که از مواد شیمیایی در نظافت آنها استفاده نکنید، زیرا این امر ممکن است منجر به تجزیه کلروپروفام و ایجاد متابولیت‌های سمی شود.

چک لیست نظافت

راهی برای تمیز کردن موثر

علاوه بر تکنیک‌های مناسب نظافت، روش‌های سیستماتیک و مستندات قابل درک، نقش اصلی را دارند. به عنوان مثال در فرآوری سیب‌زمینی. لیست امور نظافت باید به صورت کتبی نوشته شود و شامل عکس‌ها، ذکر مکان، زمان و نوع نظافت باشد.

به طور کلی، کار باید از بالا به پایین انجام شود، از مجرای فوقانی و سقف شروع می‌شود و سپس با دیوارها و تجهیزات به کف و کانال کف ادامه می‌یابد.

در طول نظافت، کاربران باید از تجهیزات ایمنی استفاده کنند.

نباید از هیچ یک از اجزای مهم تجهیزات غافل نشوید، به عنوان مثال کمربند، هواکش‌ها و مجاری هوایی.

تجهیزات فروشگاه باید به بیرون برده و در آنجا تمیز شوند. چرا که جریان هوا به کاهش آلودگی CIPC کمک می‌کند.

وسایل حمل و نقل نیز باید با واترجت آب گرم تمیز شود تا بقایای احتمالی ماده از بین برود.

پس از اتمام کار، باید تمام ابزار نظافت با کارواش فشار بالا تمیز شود.

مهارکننده جوانه زنی سیب زمینی

چک لیست برای یک بررسی اجمالی بهتر

برای اینکه بتوانید نتایج قابل قبولی از کار نظافت بگیرید، استفاده از یک چک لیست ضروری خواهد بود. این چک لیست باید شامل کلیه امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای نظافت باشد.

نظافت اساساً شامل: محفظه فشار، فن‌آوری تهویه، برج تهویه، مجاری بالا و کف، دیوارها، قطعات ساختمان، سطوح کف، سقف، جعبه، تریلر، امکانات پذیرایی،  تجهیزات بارگیری، سیستم تبرید، هواکش، فن‌ها و عناصر چوبی که می‌تواند به عنوان دیوارهای متحرک استفاده شود.

در صورت تعویض تجهیزات، توصیه می‌شود قبل از آن کل فروشگاه به طور گسترده تمیز شود تا از انتقال آلودگی به تجهیزات جدید جلوگیری شود.